14. sep, 2016

Uppdatering från Sara och Glitter

Igår hade Sara och Glitter sin första lektion med Anki Carlsson och jag hade ju gärna velat vara med och se och höra, tycker ju det är så kul att få vara med på träningarna. Sara var i alla fall väldigt nöjd efteråt, de hade mest ridit basic igår för Anki ville stämma av var de var i utvecklingen och höra lite hur Glitter är. Anki hade även hört lite med Sara hur de vill ha sin träning, ex om hon skulle bara sitta ner och korrigera det hon ser eller gå "all in" och Sara tyckte all in. Sara har alltid tyckt om tränare som engagerar sig och är med ute på ridbanan och ser och petar i det som görs och de får gärna komma med konstruktiv kritik, bra ex på en sådan tränare tycker både jag och Sara är Birgitta Kjellin.

Sara tyckte tid och dag passade bra och ska försöka att få denna tid som stående, är bra att de kommer igång ordentligt och får lite stöd hur de ska tänka och träna på själva. Det som var lite roligt att höra igår var att Glitter hade gått i skrittmaskinen igår för första gången efter träningen och att det hade gått jätte bra efter att hon kommit på hur hon skulle göra, lilla sötfia. Det som också var positivt var att Glitter hade börjat dricka ur vattenkopp, hon som verkligen vägrat detta men igår var det som hon skulle göra som de andra, vi har ju haft vattenhink inne men nu valde hon koppen vilket är ju jätte bra❤. Är så glad att det verkar fungera bra med allt, och jag kan släppa lite till mitt älskade lilla dreamteam. Hoppas att Sara fixar detta med vrålplugg och häst som även det tar tid, lite kul är det i alla fall att flera av de andra hästägarna i stallet pluggar vid universitetet och det är även någon som går samma kurs som Sara fast kursen över henne, så det finns hopp att det ska gå bra.

 Var även ute med Zune igår för att träna samma övningar som vi gjorde i söndags för Sara Wester och jag måste ju säga att det var en mycket bättre motiverad kille med oss ute i skogen för han var så duktig. Alla de moment vi gjorde i söndags var så mycket bättre, var så glad när jag gick från träningen hem att jag har en så duktig kille. Nästa måndag är de träning igen i Gubbo och då är det sök, hoppas att det ska funka bra och tror vi tar och övar det på söndagen innan lite så vi förstår varandra vad som ska göras.

Är valpledig idag och ska nog försöka röja lite i hobbyrummet som jag försöker göra om lite till hundrum och tror även jag ska hinna göra lite bullar mellan passen av Bozze och Zune❤

Bilden är från gårdagen träning med Anki, och den är tagen av Danne. Lite dålig skärpa tyvärr men bättre än inget alls🙂.