5. sep, 2016

Karlstad

Då är Glitter på plats i Karlstad vid Segerstads dressyrstall och jag måste bara säga vad smidigt och bra allt gick både med häst och hundarna. Vi stannade två gånger, så att Bozze och Zune fick rastas ordentligt och även Bozze skulle äta lite mat. Glitter skötte sig exemplariskt hela vägen ner inget trampande i transporten, tror faktiskt hon tyckte det var skönt när vi stannade och öppnade dörren lite så hon kunde titta ut när vi andra fikade och hon fick lite äpplen😀. Väl nere i Segerstad så fick Glitter gå in i sin nya box som var en hörnbox, vilket passar henne väldigt bra när hon även haft det i Stall Lövänget. När vi packat upp allt och fått lite ordning var grejerna kunde stå så red Sara lite i det fina ridhuset som fanns på gården. Måste ju säga att jag blev impad av hela gården, ridhus, jätte fin ridbana som var som en dressyrbana med staket, skrittmaskin och inte minst sommar och vinter hagarna. Så fina och stora hagar de får gå på och de kan verkligen vara häst och det var hästkompisar överallt.  Ända nackdelen som egentligen var en fördel för ryttaren var att det blev en hel del att gå när de skulle hämta in alla hästarna när de har pass på helgerna men det blir ju en bra uppvärmning innan ridning🤩. Så jag hoppas verkligen att Glitter och Sara kommer att trivas där för det tror JAG verkligen de kommer att göra.

Efter ridningen så åkte jag, Janne, Erik och hundarna till Bomstad camping som inte ligger så långt från Segerstad, vi hade hyrt en stuga för natten. Var även där impad över vilken fin camping det var, när vi kom in i stugan hade de ställt fram hundskålar, handdukar åt hundarna och bajspåsar så visst kände vi oss alla välkomna. Vi grillade tillsammans med Sara och Danne på kvällen och sov relativt bra under natten. Bozze har verkligen varit en jätte duktig kille, det har fungerat hur bra som helst med bilåkningen, och han kissar och bajsar ute, inte en miss på hela utflykten!!! Han har lekt och busat med Zune och vi är så stolta över honom och naturligtvis Zune som är världens bästa morbror❤. På morgonen tog vi det lugnt och gick en sväng till det hundbad som fanns på campingen så Zune och Bozze fick busa av sig en stund och Zune fick bada i Vänern. Vi skulle vara utcheckade kl 12 och vi checkade ut kl 11:50, så vi tog vara på fm så det inte skulle bli för mycket bilåkande åt bröderna buz. Vi bokade även stugan till den 8 oktober när vi åker ner nästa gång, för att hälsa på Sara, Glitter och Danne, blir smidigare att bo i campingstuga än på hotell och defenitivt billigare, stugan kostar oss 1000 kr och den är på 40 m2 och det är en hundvänlig miljö.

Vi hann även på söndagen åka ut till Segerstads dressyrstall igen för att titta på när Sara och Glitter invigde utomhusbanan som såg ut som en dressyrtävlingsbana med vita staket, bokstäver och blommor så här blir det perfekt träning inför tävlingar. När vi sagt hejdå till Glittran för ett litet tag så åkte vi hem till Sara och Danne för att äta lite lunch/middag och hjälpa Sara och bygga ihop en byrå som hon ska ridgrejer i, i deras förråd. Klockan var 17 när vi styrde bil hem mot Lövänget och resan hem gick även den bra, vi gjorde bara ett stop denna gång när Bozze sov större delen av hemfärden. Idag blir det att bara vara hemma och vara liten valp, är så nöjd med med honom en stabil kille både i psyke och kroppsligt.

Så ska jag summera denna helg så har det gått väldigt bra och jag tror faktiskt att detta blir hur bra som helst för mitt lilla dreamteam.

Nästa helg blir det att städa ur boxen mm vid stallet här hemma i Lövänget, kommer sakna att få gå över till stallet och pyssla men detta som vi gjort nu är bästa lösningen för Sara och Glitter.  Jag måste säga att stallet här hemma i Lövänget här hemma har varit hur bra som helst, och när Ek´s tog över gården har stämningen varit väldigt bra och inga hårda ord och utropstecken på anslagstavlan som jag inte gillade så värst... Jag tycker ju mer om att man pratar med varandra, det brukar ju bli bästa lösningen🙂. Vill även passa på att tacka Emma Mattisdotter för all hjälp under dessa år som vi har haft häst/ponny, tror nog att hon haft Sara längst som kund för ridlektioner och det var ju även hon som hjälpte oss hitta Glitter vilket vi är jätte tacksamma för trots det har varit dagar som man undrat vad man hållt på med när Glitter haft sina mindre roliga dagar... Emma har även ridit Glitter när Sara var i Karlstad förra året och det har hon gjort jätte bra och vi har känt oss trygga med att hon vet hur hon är och vad hon inte tycker om. Tack Emma för all hjälp vi fått och alla år vi fått följa dig och dina fina hästar.

Nu kommer Sara att rida för Anki Carlsson som äger stallet så jag hoppas det blir rätt för Sara och Glitter❤, och att de utvecklas dit de vill.

Ha en bra dag🙂