30. aug, 2016

Lite planering

Idag var det en betydligt soligare dag än vad det var igår, vilket uppskattas av mig. Blir lite lättare att gå ut och slipper torka hundarna varenda gång de varit ute. Blir ju några gånger per dag som Bozze ska ut och kissa och bajsa, tycker att han har varit duktig med att förstå att att det gör man ute men visst händer det små olyckor men det är oftast när vi är fler hemma och tror att att någon annan har kollen på när han vill ut🤪.

Igår hann jag planera lite för vad som ska hända i höst/vinter och jag anmälde Bozze till sin första utställning som blir i Sala den 22 oktober. Det är en Openshow och arrgangör är Goldenretiever klubben. Har lite fundering på om jag även ska ta med Zune men jag tror jag tar bägge sedan i novmeber när det blir i Rättvik. Zune och jag ska faktiskt ut på en liten utställning här i Falun den 25 september och då är det Kopparjycken som ordnar detta, med på denna lilla utställning ska även Hanna och Malin och de ska ställa både lilla Thor och Tubbe. Det ska bli kul, Bozze kunde inte vara med denna gång i och med att han inte är 4 månader än, så han får vänta lite till🙂.

Jag har nu även anmält Bozze till valpkurs och den hoppas jag blir av i oktober, vi kommer att gå för samma instruktör som vi hade till Zune och det var Marie Larsson och hennes MedMarie, gå gärna in och läs lite om henne på www.medmarie.se. Valpkursen hon hade var bra och det är mest fokus på att  lära valpen att gå i koppel, sitt, ligg, stanna kvar, hit och nej, samt varsågod. Hon gjorde många roliga övningar som stärker mod och balans samt vara med andra hundar🙂, vilket jag tycker är viktigt som start för att sedan jobba vidare med ex jaktlydnad. Jag kommer skriva mer om detta när jag får kursdatum och skriver då under fliken träningar/kurser.

Igår när det var så tråkigt väder hade vi en riktigt skön mysstund då jag klippte klor och hår kring tassar både på Zune och Bozze. Det gick riktigt bra för att vara första gången på Bozze, låg så fint på rygg och accepterade att jag klippte klorna riktigt bra. Lika bra att börja med detta på en gång så att det inte blir en grej av det sedan.

Var ner till sjön en sväng i morse och Bozze har nu hittat sin första dypöl och resultatet blev detta, min lilla sötnöt.

Ha en bra dag alla❤