29. aug, 2016

Regnig måndag

Då var det måndag igen och måste ju säga att en gråare och regnigare måndag är det svårt att få till, så vi får lysa upp dagen inne med lite lek och jag tror faktiskt jag ska koka lite lingonsylt och baka lite. 

Sara kom hem till helgen för att rida och pyssla om sin Glittran och vi passade även på att åka och shoppa lite i Borlänge på fredag em när Janne hade kommit hem från jobbet. Det var mest häst och ryttar atteraljer som skulle ordnas inför stora flyttlastet nästa helg. Sara köpte sig ett par nya dressyrstövlar, stallskor med stålhätta, ridbyxor, regnjacka samt lite smink från Kicks. Själv köpte jag mig ett par nya skor, vilket var behövligt har känt att jag inte har några riktiga skor jag kan ha i jobbet, köpte även lite saker till Glittran som ett tunnare stalltäcke, hovolja, lädergrimma, 2 stycken foderhinkar och lite glansmedel. Tror nu att mitt lilla dreamteam har allt de behöver för att klara sig med täcken och kläder i Karlstad. Sara har även köpt ett begagnat sadelskåp som hon kan ha utanför Glitter box i Karlstad, var lite dåligt med skåp där de kunde ha sina saker och det kan vara bra att få stänga och låsa in lite av grejerna man har, som ex stövlar, träns och sadel. Sara har även börjat träna på MSV B:2 och jag tror faktiskt att det verkar vara ett program för dem, Glitter blir dock lite het vid vissa av partierna som ex ökat galopp på en långsida och lite ivrig i bytena men det är bara att träna på🙂. 

I helgen har även mina föräldrar varit på besök, de kom från Mora igen med sin husvagn där hade min far cyklat ett tävlingslopp till tror det var Vasa tampet🤩. Riktigt hurtigt av honom att cykla dessa långa lopp på cykel.

Jag hann även plocka lite lingon tillsammans med mor och Janne under gårdagen som jag hade tänkt rensa idag och koka sylt på. Blev nog en tio liter lingon i alla fall, och såg även när vi var på väg hem ett riktigt rött ställe så det blir nog en vända till någon dag denna vecka.

I går kväll så gick jag, Janne och Zune ut för att träna lite apportering och sök och jag var verkligen jätte nöjd efter gårdagens träning. Känns som det hade ramlat ner en polett till för Zune. Janne kastade relativt långa apporteringar för oss och hade även hinder som han skulle över innan han var på dummysen. Klockrent och inget tjafs och matte var på väldans bra humör. Gjorde även sök som Janne la ut det blev tre dummysar gömda i skogsterräng och det var helt godkänt tyckte jag i alla fall. Känns som det kan bli ännu mer effektiv sökning men det går absolut åt rätt håll. Avslutade träningen med lite linjetag, la ut tre dummysar utifrån en riktning och ville ha hans fokus på vad jag ville att han skulle gå och han gick i linje 2 av 3 den som han inte riktigt gick som jag ville, gick han lite snett ut och tog i vinden istället. 

Så stolt över min Zune, bara älskar att få träna med honom så positiv och glad kille och gillar att få jobba❤ 

Vi hade även denna dag en liten störning, i form av mina föräldras goldentik. Zune kan bli så på annars när andra hundar är med men idag jobbade han med att lägga energin på rätt ställe!! 

Ska försöka mig på att lägga upp en liten filmsnutt från gårdagensträning, får se hur bra det går😲, jag som inte är så teknisk!!