22. aug, 2016

En bra helg

Då var helgen över och jag måste säga att det har varit både en rolig och intensiv helg, med mycket häst och hund. Sara har tävlat i dagarna två och är nöjd med 2 av 3 ritter. Det blev en vinst i L:A4 och ytterligare ett kval i MSV C:2 med 62,3 %, Glitter var väldigt stark och framåt så hon hade fullt upp att hålla ihop henne så att det inte skulle bli en explosion ute på banan😲, vår lilla Cola burk. Är svårt att få till gångarterna när hon är stark för det blir en aning trippigt när hon måste jobba så mycket med att hålla henne på banan och göra det Sara vill. Måste ändå säga att de gjorde det bra inget strul eller olater på tävlingsbanan någon av dagarna, så det är nog så att det börjar bli en riktigt fin tävlingshäst av Glitter. Sara har verkligen jobbat bra med henne, vilken resa de har haft och kommer att ha framöver. Mitt fina dreamteam❤. Tror dreamteamet har beslutat att de nu lämnar de lätta klasserna, och ska nu jobba för att debutera MSV:B till våren. Snart ska Glitter flytta ner till Karlstad med Sara, vi har planerat den stora flytten den 3 september. Sara ska hälsa på vid stallet där Glitter ska stå denna vecka för att få lite koll på boxplats, hage och utrymmen så allt blir bra när Glitter kommer ner. Jag och Janne har bokat campingstuga till oss, Erik och hundarna så vi kan var med det första dygnet innan vi lämnar över allt till Sara och Daniel❤. Det blir nog bra, är nog dags för en förädring för dem bägge när det gäller stall och tränare, och önskar dem verkligen lycka till!! Blir nog många fler turer nu till Karlstad för att se hur utvecklas framåt.. Det bästa är i alla fall att Sara kan rida sin häst mer själv igen så att det blir mer timmar i sadel och få mysa lite mer än det har varit nu.

Övriga tiden av helgen har varit Bozze och Zune, Bozze börjar känna sig hemma nu och jag tycker väldigt mycket om även denna fina kille. Är så framåt och nyfiken men även vill ha koll på var vi andra är i familjen, en riktig liten sötnöt är han.

Idag har vi börjat med lite koppelträning, gick ner till sjön så jag kunde kasta lite dummys till Zune i vatten så han fick tänka lite. Bozze gick vid sandkanten och grävde i sanden och var även ut på bryggan utan problem. Han är så trygg i sig själv, ska bli så kul att få börja jobba med honom framöver. Det vi har börjat lite med är inkallningen i samband med mat, och jobbar med att han ska veta att han heter Bozze. Janne ska gå valpkurs med honom längre fram i höst, så han får träffa lite fler hundar i hans ålder. Efter valpkurs blir det nog jaktlydnad mot våren för Sara Wester och hennes Work in team så jag hoppas verkligen hon har kurser på gång 2017😀.

Idag ska jag och Zune till Gubbo igen för apporteringsträning och idag tror jag det var närsök som stod på agendan. Vi har jobbat lite med detta förra veckan hemma, så jag ska kolla av om vi tänkt rätt och hur vi ska jobba vidare hemma med detta. Tror det blir bra för Zune att vi får komma iväg lite nu att träna lite själva nu när vi har Bozze hemma så han får vara lite egentid. Det är inte så lätt att vara storebror hela tiden och avväga hur man ska leka med liten sötnöt❤.

Ha en bra dag, skriver i morgon igen om hur träningen gick med Zune...