12. aug, 2016

Fin besök

Vi har haft finbesök av min syster Malin och hennes hund Turbo, vilket var uppskattat av både två och fyrbenta här hemma i Lövänget🙂. Hon var på genomresa från sin stuga i Jämtland (Hökvattnet) och blev kvar två nätter.

Jag och Zune fick träna lite apportering, linjetag, sök och även vattenapportering för henne, och jag kan ju säga att vi har väldigt mycket kvar innan vi är klara för något WT eller jaktklass för nybörjare. Vi har tränat alldeles för lätt och kort och kommandon måste sitta bättre (pipa). Vad har vi hållt på med egentligen???? Nu fick jag mig en rejäl tankeställare, och jag är ännu mer nybörjare än vad jag har trott😥. Men det är kanske bara att bryta ihop och komma igen. Träning nu blir kommando, apport, ut och sök måste sitta där de ska vara. Ut ska vara vid linjetag och apport vid markering.

Sen hur är jag när jag stöttar Zune att gå rätt, tecken måste sitta och vara snabb med pipa att hjälpa honom när han gör rätt, och massor av stadga....

Linjetag, måste ut längre vi har tränat för kort så han går på det som är bekvämt och det vi har tränat och lägg minst fyra på rad och använd pipa + ut.

Måste träna kommandot stop i pipa för det har vi inte heller gjort.

Apportera längre ut helst lite i svackor och bakom något, lägg även på linje, tänk på rätt kommando.

Zunes rumpa ska fortare in brevid mig, ska försöka att få honom sätta sig direkt vid mig utan att gå runt tar tid. Fokus på vad som händer ute....

Teamwork är bra, glada och trevliga och han får inte gå innan kommandot, ja detta var lite vad vi ska träna. Vattenapporteringen gick lite bättre han hämtar in snabbt och lämnar mycket bättre till mig utan att skaka, ska nu försöka att inte använda mindre ord de sista 5 m då han har haft en tendens att skaka och släppa dummys.

Måste ha med Janne när jag tränar så han kan kasta och lägga ut till oss, och se lite vad vi håller på med i detta arbete.

Ska försöka att hitta lite kraft och pepp så jag blir lite positiv igen och bryta ner dessa övningar så det inte blir så mycket på en gång. Det är linjetag nästa gång vid Sara Wester träningen  så då ska anteckningsblocket med för det ska skrivas ner och tränas hemma.

Känns som en mindre bra träningsvecka denna vecka, var inte nöjd i månadags vid Sara W träningen, och kände inge flow och egen kunskap med Malin. Är jätte tacksam att Malin var med igår ute så jag fick stöd hur vi ska tänka och göra, behöver verkligen mer av detta så nu är det bara att jobba, jobba och åter jobba så kanske det sitter en vacker dag......

Nu är sommar semestern slut för denna gång men känner att det är helt ok, tycker ju om mitt jobb så saknar dem nu och undrar lite hur det går för dem, Camilla min gruppledare kommer ut till mig idag så jag för höra lite🙂. Sen känns det ju inte helt fel att jag bara jobbar en vecka sedan ska jag ju vara valpledig i ca 5 veckor❤. Det är ju bara en vecka kvar så är han hemma hos oss, lilla skrutten.

 

Ha en bra helg alla❤