8. aug, 2016

Hemma igen

Då var vi hemma igen efter en veckas semester vid mina föräldrars sommarstuga vid Hjortens Udde i Dalsland. Det blev jag, Janne och Erik som åkte ner denna gång och vi hann med en hel del kul🙂. Är så roligt att få åka ner och träffa mina föräldrar och syskon med familjer, för det blir ju tyvärr så sällan under resten av året när alla är upptagna med sitt. När vi kom ner så var min bror där med familj så det blev trevlig kväll med god mat och dryck samt bad i tunnan🙂, dagen därpå så var det fint väder så det blev en tur till stranden för lite sol och bad. Vinden har legat fel hela veckan så det har varit väldigt kallt i vattnet hela veckan, men vad gör man inte när det är semester och sol😉. Matilda träffade vi även en stund före och efter hon var på sitt jobb, så spännande och höra hur planeringen går inför skolstarten vid Linköpings Universitet. Onsdagen åkte vi ner till Malin, Hanna, Tubbe och deras nya stjärna Thor. Vilken sötis och han hade en härlig energi, det blir nog jätte bra kille åt dem och deras intresse för jakt. Zune tyckte han var en riktig sköning så det blev ett bra hundmöte med bus och lek, precis som det ska vara. Ska bli kul att få följa dem framöver, i både jakt och utställning för han är så fin🙂. 

Mamma och jag har även varit på en hel del loppisar och fyndat lite roliga saker, jag har köpt lite nya broderade dukar och lite tekoppar åt Sara, så kul att hitta lite billiga saker som faktiskt är riktigt fina. Är det loppis så ska det kännas att man fyndar annars köper man ju hellre nya saker. Vi var in på ett loppis och tror banne mig att saker som såldes där var dyrare än vad de kostade som nya, så dit ska vi inte igen😠. Janne och Zune har även hunnit göra två spårprov i Färjelanda för Sylvia Jonefeldt. Ett av proven fick mitt team en nolla då tiden blev för lång, men det får vi ta på oss när vi inte har förberett Zune tillräckligt och rätt, men när de gick två dagar senare så fick de en 1 i öppen klass, så jag är så stolt över dem❤. Läs mer om detta under fliken utställningar/prov.

På fredagen var även jag, Janne, Erik, Jonas och Matilda på bio i Vänersborg, vi var och såg Suicid Scad det var en riktig action🙂. Erik var kanon nöjd med kvällen (även vi) så kul att hitta på lite saker när man är nere och hälsar på.

Veckan gick som vanligt väldigt fort och nu är vi hemma igen i Lövänget, tack och lov har vi en vecka kvar på semestern så nu kan vi pyssla och planera lite för hösten/vintern. Malin kommer nog och hälsar på oss i veckan och det ska bli kul, ska nog försöka att passa på att träna Zune i vattenapportering när hon kommer så jag ska ta och åka och köpa en flytväst åt mit bus.

Tack mor och far att vi får komma och hälsa på er det uppskattas av oss alla, de blev en väldigt mysig sista kväll när vi satt i badtunnan på natten och kollade på stjärnfall, sateliter samt flygplan som flög förbi oss.

Idag börjar apporteringskursen för Sara Wester och det ska bli riktigt kul, är lite spänd nu första gången innan man vet vad som förväntas och vad det är för andra duktiga hundar och förare🙂.

Skriver mer om träningen i morgon, då vi även ska åka till Bozze och se hur han växt.