22. jul, 2016

Semester

Idag är det en av det bästa dagarna under året, dagen då man går av för semester. Det ska bli så skönt med ledighet🙂, känns som jag verkligen behöver bara att vara lite. Semestern blir inte så jätte lång endast 3 veckor men därefter jobbar jag bara 1 vecka för att sedan gå på valpledighet så sommaren/hösten kommer nog bli hur bra som helst. Vi har inga direkta planer för semestern mer än att åka en kryssning med Cinderella (Viking Line) med hela familjen, därefter så åker jag och grabbarna ner till sommarstugan en vecka för att umgås med min släkt. Vi ska även åka och hälsa på Bozze naturligtvis, har inte valt vilken av de två grabbarna som är Bozze än men snart så har jag nog lite koll på vem som är nästa bus😀.

Det jag även har planerat för hösten är att jag ska tillsammans med Siv Högnäs Karlsson ska åka till Malung och göra en MH test på Zune, Alva och några fler av Sivs hundar. Mentalbeskrivning Hund (MH) är ett test som används för att beskriva egenskaperna hos en enskild hund. Syftet är att beskriva hundens sociala förmåga, rädsla, aggressivitet och lekfullhet m.m. Man vill se hur den enskilda hunden och/eller rasen i stort hanterar exempelvis överraskande ljud, hotfulla föremål som långsamt närmar sig eller förmår samarbeta med främmande människor. Det ska bli spännande och se hur Zune är i dessa situationer, upplever honom som väldigt lekfull och social men man vet ju aldrig hur han reagerar i de situationer som de utsätter han för. Det ska i alla fall bli en kul aktivitet som jag ser fram emot🙂.

Denna vecka har jag tänkt lite extra på våran River, nu har det gått ett helt år sedan han fick somna in för gott, och vad jag saknar denna kloka och fina kille som verkligen var husses hund. River var väldigt trogen och familjen var nr 1 för honom, älskade att få vara i centrum och bara få vara med och då speciellt husse när han var ute och pysslade. River var liksom stor hund på en gång, när jag ser Zune så känns det som han aldrig kommer bli stor för det är så mycket lek och bus i honom. Så jag skickar ett stort ❤idag till River, våran indianhövding.

Ha en bra dag för det ska jag ha, blir nog ett glas vin eller två i kväll för att fira in semestern😀.  Skickar med en bild idag på Sven, River och Zune, Zune kunde inte få en bättre start än med dessa fina farbröder som gav honom både närhet och lek.