11. jul, 2016

Snart semester

Nu är det bara 10 arbetsdagar kvar tills att även jag får gå på tre veckors sommarledighet, längtar efter den ganska mycket just nu, speciellt när jag vet att jag bara jobbar en vecka efter semestern för att sedan vara ledig igen då med vår valp som kommer kring den 19 augusti.

I helgen var jag, Janne och Erik till Siv och Harry och kennel Goldwork för att få en första titt på valparna, och vad underbart söta de var. Jag skulle nog kunna sitta där i timmar och bara titta på dessa söta små govalpar, eller så små var de inte utan de väger snart 2 kg. De såg ut och ha det jätte bra, och mamma Alva skötte dem exemplariskt❤. Passade även på att trimma Zune när vi var där så han blir fin i pälsen när han ska ställas i Gävle nästa helg. Tror faktiskt att Sara får ställa honom nästa helg, får se om jag kan övertala henne😲. På söndagen började vi tidigt jag och Janne med att ta ut hästarna vid stall Lövänget och därefter åkte vi till Morgårshammar för att träna Zune i vattenapportering, och vad duktig och motiverad han var. Vi fick upp en riktigt bra hastighet både ut och in och lämnade av apporten bra, så nu är det bara att jobba vidare så kanske vi tar och går ett WT eller B-prov till våren, känns som Zune skulle kunna fixa detta nu är det bara att mattes självförtroende blir lite bättre🙂. Blir väldigt kul att gå kursen till hösten för Sara så vi får mer input och idéer till våra egna träningar hemma samt att få till stadgan ännu mer. Men det var i alla fall en av de roligaste träningarna på väldigt länge och både jag och Zune var väldigt nöjda efteråt och trötta. Ska nog träna lite simning med Zune i sommar så han får upp ännu mer kondis, så det blir att åka upp till fäbon och ro lite medans Zune simmar.

Efter hundträningen blev det trädgårdsarbete för mig och Erik jobbade och det blev både plattsättning och plantsättning, och vi var mycket nöjda med nya landet med pionbuskar och andra färgglada perenner😀.

 

En annan rolig nyhet är att Sara nu har fått klart med en bra stallplats åt Glittran till hösten i Karlstad. Hon ska stå i ett stall som heter Segerstad dressyrstall och stallet ägs av Anki Carlsson och hennes man Lars-Göran. Vi har planerat att flytten för Glittran blir 2 september, vad jag kommer sakna henne hemma här men är även så glad att Sara får ner henne så att det blir träning för mitt lilla dreamteam mer regelbundet än vad det har varit under höst/vinter/våren 15/16. Det som även en fördel är att Anki är utbildad ridinstruktör och är även dressyrdomaren upp till msv:b, vilket gör att hon har stöd och hjälp på plats i stallet och att de kan ta lektioner för henne regelbundet. Hoppas nu innerligt att detta går lika bra som vi har planerat och att Glitter trivs lika bra i Karlstad som hon gör hemma här i Lövänget. Det får bli vi som åker ner mer regelbundet för att hälsa så vi har lite koll på att de har det bra🙂 och att det utvecklas framåt. Gå gärna in på deras hemsida och läs lite vad de har för stall.(Segerstad dressyrstall).

 

Ha en bra måndag❤