6. jul, 2016

Zune 2 år

Idag blir mitt bus 2 år, och räknas nu som vuxen hund. Tänk vad tiden går fort känns som det inte alls var så länge sedan han kom hem till oss och var endast 3 äpplen hög.

Zune är verkligen en glad och busig på ett positivt sätt och han är väldigt annorlunda mina andra tre Golden Retriever som jag haft tidigare ( de andra har varit bra på sina sätt). Zune har alltid haft leken i sig och älskar att både leka med andra hundar, oss människor och även själv med olika bit och pipleksaker. Det som även är roligt är att han är så positiv till att lära sig nya saker och bara älskar att bära saker vilket gör apporteringsträningen rolig och lärorik även för matte som är väldigt novis i detta ämne. Vi har gått kurser för Sara Wester och lärt oss massor och det finns väldigt mycket mer vi förbättra och lära oss, så det blir fler kurser där så vi lär oss mer och träffa trevligt hundfolk (och hundar). Janne jobbar även Zune i viltspår och vi har som mål att Zune ska få starta en öppen klass till hösten, så får vi se hur det går. Lite tråkigt att det inte finns några fortsättningskurser i detta, är så svårt att veta vad vi ska tänka på när vi lägger spår och om det är något Janne ska tänka på när han går med honom. Som tur är har vi ett proffs i familjen min syster Malin som hjälpt oss med idéer och tips hur vi ska lägga spår mm, så stort tack till henne för stödet vi får🙂. Men det hade varit bra att någongång varit någon som la ett spår och gick med för att handleda mina goa killar i spårandet.

På utställningsfronten så gör vi det vi tycker är roligt inget direkt mål utan vi åker för att det är kul att få en bedömning, de utställningar som jag anmält mig till nu är en inofficiell i Gävle nästa helg (16 juli) och en officiell i början på september i Högbo. Hade först tänkt ta en i till i Rättvik i augusti men det krockar med att lilla buset Bozze kommer hem så jag hoppar nog den.

Så idag är det Zunes dag och det kommer vi nog att fira med lite gofika och en härlig skogspromenad med ett avslutande bad i Toftan som han tycker är så skönt, mitt lilla älskade busfrö som ger mig så mycket +++ energi. Har man en dålig dag  och kommer hem till denna goa kille så blir allt så mycket lättare❤.

Ha en bra dag alla!!