4. jul, 2016

Helgens bravader

Då var helgen slut igen och det har varit fullt upp som vanligt, fick faktiskt lite tid att vara hemma på lördagens när det inplanerade crusingen med Kvaråkers ställdes in på grund av dåligt väder för våran del. Så jag hann städa och pyssla lite och jag kan ju säga att det verkar som det alltid behövs på något konstigt sätt😲, fick till och med tid till att stryka skjortor och mangla alla dukar som legat på hög ett bra tag..

Det har även varit tävlingshelg för Sara´s del och denna gång åkte vi till Malung-Sälen ridklubb, så det blev tidig morgon på söndagen när Sara och Glitter hade sin första start redan vid 11:00. Sara var nöjd med sina ritter, blev dock ingen placering denna gång men känslan i ridningen var bra och nu är det Sara själv som får rida lite mer för att få fram hennes gångarter ännu mer, nu när Glitter verkar sköta bra under tävlingarna. Sara tycker det är så skönt när hon är lugn och fin och det inte blir några spöken i hörnen så att det spänt både hos ryttare och häst under hela program ridningen. Domaren för dagen var Anki Carlsson. Det som var extra bra var att Anki kommer från Karlstad och jag gick fram till henne efter tävlingen och pratade om träningar mm. Anki tyckte Glitter var en fin häst och att Sara skulle stå i ett mer dressyrinriktat stall med Glitter så hon får mer stöd och personer med samma intresse. Hon berättade att hon hade träningar mest på vardagarna och det var ganska fullt, men att Sara skulle kontakta henne på facebook för att ställa sig i kö, hon tyckte även att hon skulle stå i kö för att stå i hennes stall när det blev plats, vid hennes stall finns det 15 boxplatser, och på gården finns det både ridhus och ridbana och lätt till stöd och hjälp, det anordnades ofta programridningar mm för de som stod hos henne så det lät som en mycket god idé. Hennes stall var i andra ändan av stan mot Bergvik. Ja det slutade i alla fall att Sara skulle ta kontakt med henne och jag fick en positiv känsla av Anki Carlsson att hon tog sig tid att prata med mig och verkade intresserad av Sara och Glitter att hon till och med ville ha henne i hennes stall när det blev en boxplats ledig, vilket inte lät så långt borta😀.

 

På kvällen när vi kom hem så åkte hela familjen och firade svärmor Kersitn som fyllde år och det blev grillat och tårta till kaffet och det var riktigt trevligt. Det är inte så ofta vi träffar hela Jannes familj med bror +familj och moster så man får passa på att ses när någon fyller år😀.

Då är det en ny veckan med nya möjligheter, det är inte så mycket inplanerat under veckan men ska försöka att hinna till Siv under helgen för att få Zune trimmad så han är fin till utställningen den 16 juli, kanske får man en första koll på valparna om vi åker dit😀.

I helgen har vi även hunnit träna lite med Zune, vi gick spår med honom på fredagen och sök träning på lördagen. Spåret hade legat i 24 timmar och vi la de svårigheter som ska vara vid ett öppenklass spår, han löste det ok behövde lite hjälp vid en vinkel igen. Zune hade varit lite magsjuk och kräkts och inte ätit ordenligt så det kändes som han inte var i topp form. Men han löste det och tempo och motivation att vilja lösa det var ok, men gnistan fattades. Lördagen mådde han bra igen efter att ha ätit buljongkokat ris och lite "vanligt" foder så tog jag och Janne med oss lite dummysar ut på skogspromenaden och gjorde lite övningar åt honom vilket han klarade väldigt bra. Han ser så glad och positiv ut när han jobbar, svansen går i ett och motivationen var på topp, blev så glad i hjärtat att jag har en så fin och glad kille❤.