29. jun, 2016

Ny kurs för Zune och träning för Sara

Börjar med en bild som Siv la ut igår, som var så himla söt på en av grabbarna från Alvas valpar, snacka om mätt, nöjd och väldigt rund och go❤. Pratade även igår med Siv och valparna mådde mycket bra och Alva var en duktig mamma som skötte om sina valpar och va mycket med dem. Det blir att åka och titta på sötingarna och naturligtvis Alva om ett par veckor de är ju så fina. (foto Siv Högnäs Karlsson)

Har anmält mig och Zune till en ny kurs till hösten och det blev en kurs i apportering igen, och kursens innehåll ser ut att se bra ut för oss. Det är Sara Wester (Work in team) som anordnar krusen.

 

 

 

 

 

Evenemang Navigation

En serie på fyra fristående apporteringskurser där du väljer om du vill gå alla fyra kurserna i serien eller valfritt antal. All apportering sker på land med dummies där vi blandar praktiska övningar med teori. Alla kurser är baserade på belöningsbaserad träning med fokus på önskvärda beteenden. Övningar anpassas efter ekipagets kunskapsnivå.

Kunskapskrav: Grundläggande vardagslydnad, hunden ska villigt apportera och komma in till föraren med apport.
För vem? Från helt gröna – och upp till dig som tävlar i nybörjarklass b-prov. Retrieverraser. Passar dig som vill aktivera, jaga och/eller starta din hund på prov.

Plats: Smedjebacken, karta kommer i pm.

 

Markeringskurs 8/8 kl. 17:30-20:30

Målet är att hunden ska markera en kastad apport och på angivet kommando hämta hem den på ett effektivt sätt. Vi jobbar med stadga, fokus, avståndsbedömning olika svårigheter i terräng m.m.

4-6 deltagare

 

Närsökskurs 22/8 kl. 17:30-20:30

Målet är att hunden att på angiven söksignal ska göra ett litet sök där den befinner sig. Vi jobbar med att ge hunden förståelse för signalen och momentet den ska utföra.

4-6 deltagare

 

Linjetag-/dirigeringskurs 5/9 kl. 17:30-20:30

Målet är att få hunden att gå rakt ut/framåt i anvisad riktning på kommando för att hämta en apport den inte sett läggas ut. Vi jobbar med att ge hunden förståelse för signalen och momentet den ska utföra.

4-6 deltagare

 

Sök-/eftersökskurs 19/9 kl. 17:30-20:30

Målet är att hunden på angivet kommando självständigt ska söka och hämta hem apporter som hunden inte sett läggas ut. Vi jobbar med att ge hunden förståelse för signalen och momentet den ska utföra.

4-6 deltagare

Ser verkligen fram emot detta att få fortsätta jobba buset i apportering, när vi tycker det är lika kul bägge två och det kan nog bli skönt för Zune att få komma iväg på lite egen träning när vår nya stjärna har kommit hem🙂.

 

Sara var iväg i går med Glitter för att träna för Birgitta Kjellin och det var en riktigt bra träning, det var massor av jobb med galoppen som Sara vill ha lite bättre kvalité på. Vilka bra övningar de har fått med och det var en trött Glitter efter en hel lektion med galopp🙂. Men det är gäller att ladda om fort för idag ska de iväg igen för träning med Birgitta Kjellin, och då blir det lite programridning samt travjobb. Det blir nog så att Sara får köra ett tömkörningspass på fm innan kvällens träning för jag kan tänka mig att det är lite träningsverk hos Glitter idag trots strechning igår. Det är verkligen synd att mitt lilla dreamteam kan träna för henne oftare, för hon kan verkligen hjälpa och ge tips på ett väldigt bra sätt. En riktig toppen tränare som ger Sara +++ energi boost och massor av träningsideér som funkar på Glittran.

 

Avslutar med en bild som Siv la ut igår som var så himla söt på en av grabbarna, snacka om mätt, nöjd och väldigt rund och go❤

 

Ha en bra dag:)