12. jun, 2016

Student firande

Då är jag hemma igen efter att ha firat min systerdotter Matildas student och även min andra systerdotter Hanna som har gått ut 9:an. Helgen har verkligen varit  mycket trevlig och vi har hunnit med en hel del😀. Vi åkte ner redan på torsdag kväll till sommarstugan till mor och far och avslutade torsdagennatten med bad i bubbelpoolen, vilket är så skönt😀. Det blev en ganska tidig morgon så att vi skulle hinna med allt innan vi åkte ner till Trollhättan där Matilda skulle springa ut från sin skola Folkuniversitetet. Jag fick den stora äran att ta kort, och hoppas verkligen att det blev några kort som de blev nöjda med🤪, och kan behålla för att minnas Matildas dag som student🙂. Jag och Hanna lyckades med att stå längst fram så vi såg alla studenter som sprang ut, och kunde ta lite kort på Matilda och hennes klass. Efter utspringet så var det mottagning hemma hos syster Malin, det var verkligen en trevlig studentskiva med god mat och dryck. Efter firandet och paketöppning så åkte vi tillbaka till sommarstugan där vi tog ett par glas rött och ännu mer bad i bubbelbadet😀.

På lördagen åkte vi upp till Sara i Karlstad för att åka till ett stall som Sara vill stalla upp Glitter vid till hösten, jag ville gärna godkänna stallet och se vad det var för folk som ägde och skötte stället. Det verkade helt ok, det var ett stall med 15 stallplatser och frun skötte det mesta när hon jobbade hemmifrån, det fanns även ett ridhus på gården vilket är ett stort +, så Sara kan träna i alla väder och årstider. Hyran var även ok samt lagom många pass för Sara att hinna med ut/in släpp av hästar. Blir dock tråkigt för mig och Janne att prinsessan inte står här hemma hos oss, men det är väl dags och se om Sara klarar ansvaret själv. Efter titten vid stallet åkte vi och checkde in vid Scandic Klara för där skulle vi övernatta jag, Janne och Erik. Vi hade lovat Erik detta att sova på hotell och naturligtvis hotellfrukost😀, han hade skött om Zune så bra när jag och Janne var på semester så det var han verkligen värd. Vi åt grillat hos Sara och Daniel och planerade lite för var de kan ha alla Saras ridsaker mm, Sara har ett förråd som ingår i hyran vilket även få bli förråd för täcken, ridkläder mm. Det var riktigt trevligt att hälsa på dem i sin lilla lya. Sara och Daniel blir kvar där nästa vecka för Sara har tenta vecka och ska nu skriva 3 stycken innan hon får  sommarlov😲, men sen blir det jobb och förhoppningsvis ledigt. 

Efter att ha hämtat Saras cykel idag som skulle hem till Sundborn för service, och Zune som sov hos dem styrde vi bilen hemåt till Dalarna. Vi gjorde ett litet stopp hos Siv och Harry och kennel Goldwork på vägen hem för att kolla till Alva som nu verkligen är högdräktig, hon är allt en liten tjockis nu och det ser ut som de blir många valpar. Det är nu  ca 2 veckor kvar tills att hon ska valpa, och jag börjar nu äntligen se ett slut på väntandet, vore ju väldigt otur om alla valpar skulle bli tikar men man vet ju aldrig😲.

Nu är vi i alla fall hemma och vi har verkligen haft en toppen helg, och vill även tacka fam Ek som har skött om Glittran så bra när vi alla har varit på studentfirande och naturligtvis fam Kvaråkers som tagit hand om buskatten Madicken. Tack snälla ni❤, tur vi har så snälla grannar!!

Idag blir det en bild på min fina systerdotter Matilda som har tagit studenten, och önskar henne lycka till i framtiden och håller alla tummar och tår att hon kommer in på den utbildning hon har sökt!!