22. maj, 2016

Hästhelg

Denna helg har det varit en hel del Sara och Glitter, det började redan igår när vi åkte till Dalvik för att träna för Emma Mattisdotter. Den träningen var inte den bästa så Sara var riktigt trött på Glitter när vi åkte därifrån, spänd och rädd för saker som inte fanns dvs hjärnspöken, så det blev ett till pass på kvällen vid hemma banan i Lövänget bara för att kolla av så att det inte var lika som på förmiddagen och som tur var det mycket bättre så att det inte fanns några spänningar inför söndagens utflykt till Gävle Ryttarsällskap för lite tävling.

 Idag åkte vi kl 09:30 och hade packat med oss både fika och lunch för det skulle bli verkligen en heldag när första starten var vid 12 och den andra vid 16:30. Första klassen var en L A:4 och ekipaget fick ihop 64 % och Sara var nöjd, var en hel del i traven som dock kunde varit bättre men mer än godkänt och Glitter skötte sig riktigt bra😀. Vi hade först tänkt att åka hem efter det i och med att Sara skulle åka tillbaka till Karlstad idag och det skulle bli väldigt sent, men som tur var ändrade vi oss och vi sa det att det är värt att starta en gång till i och med att det är bra träning både för Sara och Glittran att få rida program för domare. Andra klassen red de en Medelsvår C:1 och fick ihop lite drygt 62,1% och kom på en tredje placering av 19 startande, så det var riktigt kul måste jag säga😀. Domaren var ganska hård, det var endast 3 som red godkänt så Sara var väldigt glad och nöjd över hennes och Glitters insats. Det blev en riktig energiboost för Sara och det är hon verkligen värd❤, och så är det väl lite kul att för en gång skull åka hem med både rosett och plaket😀. Så vid 17:30 så åkte vi hem till Lövänget igen,  och Glitter var väldigt nöjd med att åka hem sprang nästan in i transporten för att slippa småflugorna som gärna ville bita henne🤨. 

Men vi har en hjälte till och det är Erik, han har skött markservicen när vi var borta, det var mockat, höpåsarna packade och vattnet var påfyllt till Glitter, och sist men inte minst så lagade han kvällsmaten och det blev en väldigt god kebabgryta med ris. Vi var verkligen jätte hungriga när vi kom hem och det var lyx att få sätta sig vid ett dukat bord med god söndagsmiddag. Vilken toppenson jag har måste bara få skryta med det ❤.

Nu är jag helt slut efter alla spänningar blir så nervös när Sara och Glitter ska rida, men jag tror jag skötte mig för jag fick betyg godkänd idag av både Sara och Janne så det var väl lite bra i alla fall🤩. 

En riktig bra dag och så glad för mitt lilla dreamteam som är ute på tävlingsbanorna igen och att det börjar se riktigt bra ut👍. Sara har nu åkt igen till Karlstad och jag hoppas att hon inte kommer ner alltför sent och att hon tar pauser ibland så hon orkar ha fokus för det har hon haft hela dagen idag med Glitter❤.

 

Kram på er och ha nu en riktigt bra vecka, jag och Janne räknar nu ner och det är endast 6 dagar kvar nu tills att vi åker till Barcelona för en veckas semester🙂.