13. maj, 2016

jaktlydnadsträning vid vatten

Igår var jag och Janne vid Morgårshammar för lite jaktlydnadsträning vid vatten för Sara Wester. Janne fick denna kväll vara förare till Zune, och det var nog nyttigt tror jag både för mig som bara fick stå bredvid och Janne som fick se hur Zune är när det kommer till vatten och apporteringsträning 🤪.

De var fyra ekipage, och denna kväll var det faktiskt även en Golden tik med och inte bara det utan Sven`s kennel pappa Thorild från Donshellas. Riktigt roligt att få träffa honom🙂. De hade bara 3 hundar kvar nu men ska försöka para en av tikarna vid nästa löp, de hade gjort en parning men tiken blev tyvärr inte  denna gång dräktig.  Med på träningen var även en flatt tik och en jaktlabbe. De fick träna jaktlydnad vid vatten och Zune hade lite svårt att gå förbi vattnet till en början men de fick allt till det till slut, mina duktiga killar. Efter fotgåendet så la Sara till en störning av att kasta lite sten i vattnet när de satt på rad en bit upp på land och de skulle sitta kvar trots störning men när en av de andra hundarna ryckte så gjorde även Zune detta så det blev ett olydnadsbad men Zune var lika glad för detta... De fick även prova på inkallning vid vatten och det klarade Zune och Janne väldigt bra både från och mot vattnet, så stolt över dem. De höll på en timme denna kväll och det kändes alldelses lagom för det blev sent nog när vi kom hem till Sundborn.

Nästa tillfälle blir nästa torsdag och då är det kursavslutning av apporteringskursen, tycker den har varit hur bra som helst och jag hade gärna sett att det var fler tillfällen. Får nog boka in lite privat lektioner så vi får lära oss lite dirigering och hur vi ska jobba vidare med stadgan. Fick höra igår av Margaretha Ström som hade flatt-tiken att de hade öppna träningar nästan varje söndag och vi kunde vara med bara vi var medlemmar i SSRK och det är vi ju 🤩. Det blir en bit att åka men vad gör man inte när det är så kul!! Igår fick jag även några av de dummysarna jag beställt av Sara, så det blir nog lite träning i helgen🙂.

Fick även höra av Siv (Goldwork´s matte) i går att hon ska iväg med Alva på ultra ljud nästa vecka, jag är så förväntansfull nu vill så gärna att det ska bli en Bozze. Vet att jag inte ska hoppas för mycket men lääängar verkligen efter en hund till❤.

Kram