9. maj, 2016

Kristiflygare helg

Då var det måndag igen och tillbaka till vardagen. Helgen som var har varit lite längre i och med att det har var röd dag även på torsdagen och då blev ju fredagen en mellandag med lite extra ledighet, hade dock jobbtelefonen på men som tur ringde den aldrig. Torsdagen var väldigt intensiv måste jag säga, först åkte jag till Grangärde för apporteringsträning vilket var verkligen kul och vad duktiga alla ekipage är. Tyckte det var extra roligt att se Sigges (jaktlabbe) utveckling, vilken kanonkula som kom upp ur vattnet och snacka om energi🤪.  Zune var också riktigt duktig på apporteringen i vatten dock var han väldigt övertaggad och pep och gnydde typ hela tiden, det är så jobbigt att vänta måste nog tänka om där för som det var på träningen vill jag inte ha det. Efter träningen så var jag tvungen att stanna kvar en stund själv och ta en promenad så att han slappnade av, och till slut så stressade han av och kunde fokusera på där han var. Så det blir ännu mera stadga, tjatar om denna men det behövs verkligen på Zune!! Även denna torsdag var Sara iväg för att årsdebutera tävling vid Insjön. Sara hade en bra känlsa efter ritten, men blev lite ledsen när domaren inte tyckte samma som hon. Så är det ju med bedömningssporter, visserligen så var inte galoppen bra och ryggningen var en katastrof sa Sara, men travdelen gick väldigt bra och det var inga konstigheter på banan utan en ganska avspänd Glitter. Men det är bara att ladda om och ta denna helg som kommer för då är det tävling i Svärdsjö och då kan även jag vara med, så det känns bra.

Torsdag kväll så åkte vi ner till sommarstugan för att träffa släkten, och det var riktigt skönt att få vara där några dagar. Det blev ju inte sämre när det var sol och värme och vi även kunde bada i poolen när grabbsen hade lagat den igen, så det blev en riktigt topphelg. Extra roligt var att min systerdotter Matilda fått sommarjobb vid Vita Sannars camping och ska jobba där hela sommaren som receptionist, vilket toppenjobb måste jag ju säga 👍. Min andra systerdotter Hanna ska få en egen hund av rasen Beagel och hon trodde att hon får hem sin valp som ska heta Thor i slutet på juli 🙂.  Ska bli så kul att få följa dem och vad de hittar på för kul🙂. Gå gärna in på Hannas blogg och läs hennes planer för valpen:)

Zune har då lekt massor med min mors hund Maja och min syster hund Tubbe, är så kul att de har så roligt ihop.

Det ändå jag kan klaga på var att jag på lördag kväll fick tandvärk och fn vad det värkte kunde inte sova under natten och söndagen när vi åkte hem vill jag bara glömma.  Hatar verkligen när det är ont i munnen, har ju haft det några gånger och det önskar jag att ingen behöver uppleva detta. Jag blir så ledsen och nere och känner att jag gör allt för att förhindra detta. Jag går till tandläkaren två gånger/år men så händer det i alla fall, inte glad 😥. Så idag måndag fick jag ringa till folktandvården Parkgatan och fick en akuttid. Min ordinarie tandläkare var på utbildning just denna dag (typiskt), och har ju haft så dålig erfarenhet av folktandvården, men jag måste säga att tandläkaren idag var riktigt ok. Det var inflammation vid en tandrot och det hade blivit varbölder, så tandläkaren tryckte ut en massa äckligt var och borrade upp provisoriskt så att jag sedan kunde göra klart resten hos min ordninarie tandläkare med en rotfyllnin dagens kostnad blev 1 500 kr (och det lär väl bli mer) men vad värt det är när man slipper ha ont!! Är så glad att både Sara och Erik har fått samma tandstatus som Janne, de har så fina tänder och aldrig hål.

I kväll blir det ljusparty hos min granne Lena ska köpa lite nya doftljus (teljus) och jag tror att även Sara hade slut så jag köper nog lite även till henne😀. Ha en bra kväll alla kram:)