3. maj, 2016

Äntligen värme

Äntligen kom det lite värme till Dalarna också, det var på tiden! Det har varit över 20 grader i dag på em, så vi satt ute och åt middag idag och dagen till ära blev det att grilla en god köttbit🙂. Det har varit två intensiva arbetsdagar, oftast tycker jag ju om när det är mycket att göra men känner att jag inte är riktigt i form utan blir så lätt trött speciellt när jag kommer hem. Det blir liksom bara det allra nödvändigaste och långpromenaden med Zune så klart. Längtar nu till torsdag då det är apporteringsträning igen för Sara Wester, känns som det var väldigt länge sedan nu! På torsdag blir det jobba i vatten, så det blir att packa ner ett täcke till Zune så att han får på sig det efter träning. Vill inte att han ska få vattensvans, glömmer aldrig när Sven fick det och det var en mycket olycklig hund som hade ont. Så han får inte bli kall efter träning utan täcke på!!

Idag var Janne och hämtade ut fästingmedel till Zune, vi ger honom Bravecto, och det ges i oralt (tuggtabletter). Zune hade detta medel även förra året och det har varit det bästa medlet hittills. Jag har gett mina hundar både Frontline det är en lösning som droppas på huden mot fästingar, löss och loppor och även fästinghalsbandet Seresto vet men klart bäst är Bravecto och det verkar även längst upp till 12 veckor. Lite dyrt är det dock, två tabletter kostar 495:- men då har man ju till hela sommaren och lite till🙂. Har försökt leta efter eventuella biverkningar i och med att det är ett relativt nytt fästingmedel men det jag har hittat var biverkningar som milda och övergående gastrointestinala reaktioner såsom diarré, kräkning, aptitlöshet och dreglande. Förra året såg jag inga biverkningar på Zune och hoppas verkligen att det inte blir så i år heller.

Visst är de fula dessa äckliga kryp.

På torsdag blir en intensiv dag men den blir nog rolig, först ska jag som jag skrev ovan åka på apporteringskurs, men Sara ska även iväg och tävla med Glittran i Insjön (typiskt att det ska vara samma dag). Hoppas nu att de kommer i väg så att de får göra sin debut för året, det blir en L:A4 och ev en medelssvår C:2 får se hur de känner efter första starten. När vi väl kommer hem ska vi packa bilen och åka ner mot sommarstugan vid Hjortens Udde och hälsa på mina föräldrar, vilket jag har sett fram emot ett längre tag. Hörde tyvärr att den nu så kallade pool "djäveln" läckte igen så Janne och Erik får nog ta med arbetskläder för att hjälpa pappa med lagning av pool. Har vi tur så kanske det blir en dag med bubbelbad ute i poolen🙂.

Skriver mer efter torsdag när vi har tränat vattenapportering och Sara och Glitter har varit i Insjön och gjort sin tävlingsdebut för året. Jag tycker nog att målet för tävlingen är att komma till start och att de tar sig runt så får vi höja kraven efter det❤

Kram och ha en skön kväll!!