23. apr, 2016

Flexar

Har idag varit in en sväng på jobbet för att träffa min gruppledare Elina som vanligtvis är mammaledig, men är inne och gästjobbar lite med sommarschemat. Är så tacksam att hon kommer in och gör klart alla scheman till våra sommarvikarier 2016, för det är verkligen ett pusseljobb🙂.

Jag tog däremot ut lite flextid i torsdags fm och det var ingen dum idé, strålande sol och inte så kallt så jag och Zune tog oss en rejäl skogspromenad, och med oss på turen hade vi både kaffe med doppa för fika och dummys så jag kunde träna Zune lite i apportering. Vad vi njöt när vi satt vid bäcken och fikade, solen sken på oss, bäcken porlade och fåglarna sjöng allt är så levande just nu. Jag hann rensa bort lite negativa tankar och även tanka på lite positiva. Detta är verkligen friskvård för mig, att få gå ut i naturen själv med Zune bus och bara vara. Vi var ute i drygt två timmar så det kändes verkligen att vi motionerat bra, trots en fikapaus😀- Apporteringsträningen går riktigt bra just nu, känns som både jag och Zune börjar förstå det första grunderna i hur det ska fungera, nu är det bara att jobba på med stadgan och fortätta lära oss nya saker är själv så taggad i detta just nu🙂. Vem vet vi kanske rent av ska starta ett workingtest nybörjarklass (WT). På ett WT (för retreiver) går du mellan olika stationer och testar olika färdigheter hos hunden. På ett prov är det en sammanhängande provsituation där hunden även bedöms i transporter mellan olika uppgifter. Men på ett WT bedöms hunden endast vid en station i taget och inte i transporterna mellan dem.

Det skulle vara väldigt spännande om vi vågar ha ett sådant mål att göra ett WT just för att se vad mina och Zunes starkare och svagare sidor är i apportering. Det jag har förstått är att  working test är en första anhalt innan det är dags att (träna lite till för att sedan) anmäla sig till ett ”riktigt” jaktprov.

Working test (WT) är förstås också ”på riktigt” men resultaten registreras inte i Svenska Kennelklubbens (SKK) register till skillnad från retrieverns jaktprov A- och B-prov.

Men det är absolut inte bestämt än men vi kanske ska ha det som mål om ett år eller så nu när vi faktiskt tycker det är så kul🙂. Det är ju även bara den "lilla" detaljen att matte blir så nervös bara jag hör ordet tävling eller utställning så jag kanske förstör allt😲, vore ju så typiskt mig...

Vill även skriva och berätta att Alva, Zunes syster är i Danmark nu för att bli parad. Hon ska vara där ända till fredag nästa vecka hoppas nu att allt går bra och att hon blir dräktig. Fina goa Alva❤.

 Gå gärna in under fliken Sara och Glitter har skrivit även där lite från helgens ridning hemma på banan i Lövänget.