14. apr, 2016

Glädjande besked

🙂Igår fick Erik äntligen lite glädjande besked angående hans onda knä. Erik och Janne var till ortopedmottagningen vid Falu Lasarett och träffade en ortopedläkare. Han hade tittat på Eriks röntgenplåtar som vi var in och tog i måndags och de visade ingen fraktur eller korsband som var av. Däremot så har han troligtvis haft sprickor i menisken som orsakat smärta, svullnad och vätska i knät. När läkaren nu tittade hade det nu svullanden gått tillbaka bra och det är dags för Erik att börja belasta knät och har även fått böjövningar som han ska göra, så att han får tillbaka rörligheten i knät. Skulle han mot all förmodan inte vara helt återställd och 4-5 veckor så skulle vi ringa honom för ett återbesök. Det bästa tyckte Erik var att han äntligen får börja jobba igen, som han har längtat. Så på måndag får han börja igen och träffa sina arbetskamrater, har nog inte varit så kul att vara hemma och still så länge som han varit. Är så glad för Eriks skull att det nu börjar bli bra.😀  Fick lära mig lite nytt kring våra knän och att just menisken är två halvmåneformade skivor i knät som fungerar som stötdämpare i knäleden och gör så att knät blir stabilare när du går, springer och hoppar🤪.

Igår kväll hann vi även med jag, Erik och Zune att ta en promenad och jag tog tillfället i akt när jag fick med mig en assistent att träna apportering och sök, går lite lättare när man är två. Träningen gick riktigt bra, Zune är motiverad och arbetsvillig och lyssnar bra på vad matte vill. Det jag märker att både jag och Zune måste bli bättre på är fotgående i skogen utan koppel, märker att jag tycker det är tråkig övning och då tycker även mitt bus det så det blir lätt att han blir lite efter mig och jag har inte riktigt koll på vad jag har honom😉. Så mer träning där, måste få lite tips av Sara Wester vid lördagens apporteringsträning så kanske det blir lite roligare.

Igår fick även Glitter massage av Emma Åkerström är nu fjärde gången och Emma tycker att det känns skillnad, är lite spänt ibland än vid de stora halsmusklerna så det får vi jobba på även själva att massera🙂. Tur att vi har Emma vid Stall Lövänget som kan ge våra fina hästar lite lyxmassage så att de är avspända och fina till träningarna.

Ha det så gott❤