7. apr, 2016

Regn och rusk

Usch vilken grå och regnig dag det var igår, men det ska väl vara sådana dagar också😲. Var ut och gick en långpromenad med Zune efter jobbet och jag och Zune var genomblöta när vi kom hem men det är väl en del av att ha hund att man måste gå ut i alla väder och jag tror inte Zune tyckte det var en sämre promenad än vad det är när det är fint väder. Retrievers brukar ju tycka om när det är blött och lerigt och det blir ännu mer spännande när man kan lägga sig i en vattenpöl och bara bli ännu mer skitig🤪. Igår blev Zune 1 år och 9 månader tänk snart är han två år och blir då vuxen hund, vad tiden har gått fort... Han är ju mitt lilla bus och vill ha honom som han är nu nyfiken och väldigt lekglad, jag bara älskar denna hund.

På lördag ska jag och Zune på en inofficell hundutställning i Lundvika och jag se faktiskt fram emot detta, känns som det är lite mer för oss än de stora hundutställningarna. Så i morgon fredag ska jag ta och bada mitt lilla busfrö så att han är ordentligt ren och behövs det trimmas något så får Siv (kennelmamma) göra detta på plats. Skriver mer om detta efter utställning på lördag hur vi har skött oss i ringen🙂.

Igår kväll fick även Glitter lite extra ompyssling i form av massage. Emma Åkerström som är ägare till en av de andra hästarna i stallet går massageutbildning för hästar, och Glitter är en av hennes "provhästar" vilket är jätte bra. Emma har masserat Glitter vid ett par tillfällen tidigare och Glitter tycker det är jätte skönt. Syns verkligen när Glitter tycker om något och när hon inte gör det, men nog blir det skillnad. Det är ju ganska tuffa dressyrpass för vår pärla när det tränas och musklerna vid bogar, hals och rumpa behöver få en extra genomgång så att de inte är spända vid träning. Emma skulle gå igenom henne igen nästa vecka, efter helgens och månadagens träning🙂. Sara ska på Dala Dressage träff på söndag och hon ska rida för Emma M kl 14:30, så jag ska nog följa med och titta på när hon rider och prata lite häst med de andra som är där.

Erik var även igår till Falu vårdcentral för återbesök för sitt knä och det är något bättre men inte bra, läkaren tömde knät igen men denna gång kom det bara klar vätska. Nästa vecka ska Erik till röntgen och ortopedmottagningen för att få en riktig koll, vad vi har väntat på denna remiss. Läkaren vid vårdcentralen trodde denna gång att det kunde vara något brutet. Känner nu att jag vill ha fakta inte massa antaganden för Eriks skull, detta är nu inte kul alls och jag ser på Erik att det är väldigt tråkigt att inte kunna röra sig ordentligt och framför allt inte kunna gå till sitt jobb på Parkgruppen. Min tappra kille.

Har nu tagit ledigt fredag och måndag för att hinna med att vårstäda hemma och umgås med Erik lite mer när han är ensam hela dagarna, tror jag ska sätta honom på lite bakning om han har lust han är ju väldigt bra på detta🙂.

Ha en bra dag alla och hoppas att solen snart kommer tillbaka igen, för det är väldigt blött ute just nu...