21. mar, 2016

Blir inte som man har tänkt

Helgen blev inte som vi hade tänkt alls, fredagen började bra med att Erik hade sina arbetskompisar på fika och det var riktigt kul att få hälsa på alla hans arbetskollegor och att Erik får glänsa lite i centrum jag blir så glad när han har det bäst! Mina föräldrar och deras fina golden tik Maja kom även upp för att hälsa på oss i helgen, vilket jag sett fram emot länge.

Sen började katastofhelgen, Sara kom hem efter träningen med Glitter och bara skakade av smärta i buken och smärtan satt där vi trodde blindtarmen satt. Det var bara för Sara att ringa till sjukvårdsupplysningen och blev att åka in till akuten direkt. Vi kom in strax efter 19, och det togs prover, Sara fick dropp och var även upp till gynmottagningen för att utesluta att det var något med livmodern eller äggstockarna. Efter massor av väntande och provtagningar fick vi åka hem kl 01:30, för läkaren trodde att det skulle kunna gå ner av sig själv men ville att vi skulle komma tillbaka under fm för nya provtagningar för att se om de vita blodkropparna hade ökat till ett normal värde men ont har hon haft lilla gumman. Diagnosen var en blindtarmsinflamation. Inte nog med det så skulle hon och Glitter ha sin första tävling i Avesta under Lördagen så det var bara att ställa in, och ännu mer ledsen blev Sara som längtat så för att starta sin tävlingssäsong när hon nu inte har tävlat på väldigt länge när hon förra sommaren hade körtelfeber och inte ens fick rida på hela sommaren... Sara och Daniel åkte in på fm till akuten igen för fler provtagningar och tack och lov så hade de vita blodkropparna ökat så de ville avvakta med ev operation av blindtarmen utan att inflamationen får tillbaka själv, men om det skulle bli värre så skulle hon åka in direkt till akuten. Usch vad jag lider när jag ser när mina älsklingar har ont, och hon skulle inte ta några värktabletter så att hon skulle känna om det blev värre😲. Vi fick i alla fall en trevlig lördagskväll med mina föräldrar med hemmagjord pizza och lite gott vin och Erik hade hyrt en bra film som vi tittade på.

Söndagen blev det en tidig uppgång, först skulle jag och Janne släppa ut hästarna för det var vår söndag att sköta om hästarna, och därefter så åkte jag och min älskling till Högbo ridklubb för att ställa ut Zunebus. Jag var nöjd med vår insats, både jag och Zune gjorde vårat bästa för att visa hans bästa sidor, men domaren dömde VG. Det var 6 unghundar i ringen och vi kom på plats 3 så det var väl bra. Det var två som fick excellent (de fick även CK), två fick VG en fick G och en gick inte att bedöma😠. Skriver mer om kritiken under fliken utställningar/prov. Roligast på utställningen var faktiskt att efter vi hade ställt kom det fram en tjej som presenterade sig som Kerstin Andersson och med sig hade hon Zunes pappa Robin (Ch Rossmix Eyecatcher), hon var jättetrevlig och hon tyckte verkligen att Zune var jätte fin och cool kille, hon tyckte dock att domaren var hård hon hade ställt en annan halvbror till Zune i junior klassen och han fick även han VG. Men som sagt det är domaren som dömer men jag kommer inte att ställa för honom igen, tur man kan välja vart man vill ställa!! Blev tyvärr inga bilder från utställningen för min älskade groomie är inte så jätte bra bakom kameran utan det blev bara suddiga bilder, men vi kanske var väldigt suddiga jag och Zune den dagen😉. Fick i alla fall ett kort på Zunes pappa Robin, dock lite otrimmad för dagen när han inte var med på utställningen, utan fick äran att följa med matte på lite äventyr när tikarna hemma löpte. Han verkade verkligen snäll och stabil, så det känns bra att Zune har en så fin pappa🙂.