10. mar, 2016

Olyckan framme för Erik

I månadags ramlade Erik på jobbet så han gjorde illa knät ordentligt. De var ute och jobbade och han halkade på en isfläck och vred benet helt fel. Det svullade upp ordentligt och gjorde förban..... ont enligt Erik som var riktigt smärtpåverkad. På tisdagen var vi in till Falu hemsjukvård och läkaren kostaterade att det var rejält svullet, värmeökning i jämförelse med anda knät och en inskränkt rörelseförmåga gällande flexsion samt extension på grund av smärta. Han punkterade vä knä på ca 60 ml klar blod och han fick även en dos cortison. Erik får nu ha ett bandage på, rörelse efter förmåga samt avslastning med kryckor de närmaste två veckorna. Han ska på återbesök om två veckor för att göra ett stabilitetstest samt bedömning av senor, leder och ligament som inte gick att göra i dagsläget när allt var för svullet.

Erik var modig, den nålen de använde i knät var inte rolig kan jag ju säga jag som fick titta på och det blev ju inte bättre av att de fick sticka flera gånger så att de kom  rätt för att punktera hans knä😥. Jag själv hade ju svimmat av direkt bara av att se nålen😲. Erik längtar redan till jobbet och det är inte kul att bara vara stilla, så det blev att åka in till Game stop för att köpa x-box spel så att han kan i alla fall kan spela lite spel på dagarna. Erik ringde även till jobbet och meddelade att han blir borta minst två veckor, och de lovade att de skulle komma ut och hälsa på honom nästa fredag för lite fika, vilket han uppskattade verkligen😀.

Hoppas att den värsta värken snart är borta och att det läker ihop bra, är ju inte kul när det är knät som det är så mycket i som ska stämma😲.

Ha det bra alla och var försiktiga där ute när ni går är mycket is under snön nu!!