12. jan, 2016

Äntligen lite snölek

Då har vi fått lite snö här i Dalarna, och gladast är nog Zune för det är väldigt roligt att busa i snön😀. Vi har nu även fått is på sjön så att det är nog dags att ta premiärturen för i år runt ön snart, vilket brukar uppskattas både av två och fyrbenta i vår familj så det blir nog till helgen. På söndag är det även jaktlydnadsträning i Smedjebacken för Sara Wester, har riktigt längtat till detta träningstillfälle. Vi behöver få komma igång med lite mer träning nu igen efter jaktlydnadskursen som vi gjorde i höstas. Hennes företag heter Work in team.

Sara Wester är diplomerad instuktör genom SSRK 2015, och hon är främst intresserad av lydnad och apportering, det jag tycker hon är jätte bra på och som tilltalar för att jag ska gå kurser med henne är att hon försöker jag hitta metoder som passar föraren och hunden bäst och det är fokus på lugn och trygg hund och förare och att det ska vara en bra sinnesstämning och attityd hos hund och förare och att få fram hundens beteende på enklaste, smartaste sätt. Det jag även tycker är hon är bra på är att hitta på bra träningstips när man stöter på saker hos förare/hund som behöver jobbas med. Jag och Zune ex måste få till stadgan så att Zune klarar fler störningar när vi tränar, det går oftast bra när vi är själva men blir det fler hundar så blir det som han ska göra allt och det kryper i kroppen på honom att få att visa hur duktig han är att hämta ex dummisar att vänta är svårt!! Så det blir nu 2 tillfällen med lite jaktlydnadsträning i ridhuset i Smedjebacken och sen ser vi fram emot den apporteringskurs vi anmält oss till under våren och det är SSRK regi, och även där är det Sara Wester som är intruktör. Så nu ser jag fram emot en vinter/vår 2016 med mycket träningar!!

Jag vill även berätta att 100 dagar utan socker går just nu väldigt bra, har nu inte ätit varken godis, kaffebröd, läsk eller annat sött på drygt en vecka så nu är det bara att fortsätta och hålla mig motiverad att det är en bra sak jag gör och att det är för mitt eget bästa🙂. Är dock lite tråkigt som jag skrev tidigare vid fikadags att inte ta något sött, men försöker hitta alternativ som sockerfria skorpor och hårdmacka 😉. Det ska ju gå, brukar ju vara envis när jag väl har bestämt mig!!

Gå gärna in och läs under fliken Sara och Glitter har skrivit lite där om vår nya sadel till Glitter.