30. dec, 2015

Snart nytt år

Då lämnar vi snart 2015 och välkomnar in år 2016. Känns som en nystart för mig med det nya året denna gång, har inte varit så tidigare år men har haft detta nyår som en milstolpe. 2015 har som jag nämnt i tidigare i bloggen varit ganska tungt och jobbigt år, och har inte haft den energi och go som jag önskat, så nu försöker jag för nästa år boka in lite roliga saker så man har något att se fram emot under året. Planering för Zunes aktivteter är i full gång så det börjar jag få koll på, och jag har även bokat in en helg med "brudarna" i Karlstad i slutet på januari, som jag ser verkligen fram emot!! Jag har även bokat resa till Barcelona med Janne som blir i slutet av maj, så jag tror att det blir ett bättre år nästa år. Har jag tur så blir det en längre ledighet även i höst/vinter då vår nästa valp kanske kommer, och då har jag planerat att vara ledig helt i minst 6 veckor😀.

Vi ska i år fira nyår i sommarstugan vid Hjortens Udde i Dalsland, och vi åker ner i morgon fm för att möta upp resten av min familj. Tyvärr blir inte Sara med utan hon ska fira nyår med sin Daniel och andra kompisar i Ludvika, och så får hon vara hemma och sköta om sin häst och katt när vi blir borta till lördag.

Jag och Sara har även utmanat varandra med "utan socker i 100 dagar" från och med 2 Januari16 och det tror jag blir bra. Känner att jag mår inte bra av socker, men äter det ändå, så det är dags att bryta dåliga mat och godisvanor igen och äta rätt och röra sig mer, så det är bara att kavla upp ärmarna igen och kämpa på🤪. Kan Sara klara det så måste jag ju det, kan ju inte förlora detta vad😉. Hade tänkt kämpa på först och främst till 28 maj då jag och Janne åker till Barcelona, så det blir första etappen för min del men vi (Sara och jag) borde nog komma på något kul när det gått 100 dagar, kanske göra naglar och äta lite god mat bara jag och Sara❤. Erik har faktiskt börjat träna på Friskis och Svettis igen, han fick ett träningskort av mig och Janne i julklapp och han var in redan igår och tränade vilket han tyckte var jätte skönt. Erik har även satt upp som mål att dra ner på sitt saft drickande och bara dricka saft på fredagar, så det blir lite mindre socker även där😀.

 Vill även påminna om att tänka även lite extra på alla hundar/katter/hästar som inte gillar inte fyrverkerier under nyårsfirandet utan är jätte rädda, så snälla begränsa det lite till just 12 slaget om ni absolut vill skjuta upp raketer så det slipper lida så länge 😥. Har erfarenhet av både min första hund Famous och även Sven, de var  verkligen jätte rädda för just fyrverkerier och bara skakade och hyperventilerade i flera timmar, Sven kunde till och med vara rädd en hel natt för om det skulle komma fler raketer... Det är hemskt att se dem när de lider, och det är svårt att få dem att förstå att det inte är något att vara rädd för.....

Vill nu önska er alla som läser min lilla blogg ett Gott nytt år och var rädd om varandra❤.

Kram Åsa