Zune 20170708

Så fin bild på min stora stjärna😀. Bilden är tagen av Sara Johansson och platsen är bryggan i Lövänget.

Viltspårschampion

Goldwork catch the Joy kan nu titulera sig som viltspårs champion. Så kul att all den träning vi har lagt ner för Zune i spåret har gett så att de till och med fick ett hp i sista spårprovet. Bra jobbat grabbar!!

Zune 20170601

En riktig snygging min Zune❤

Zune och hans pappa Robin

En bild på Zunes pappa Robin (Rossmix eye catcher), och vad lika de är i linjer och uttryck trots att pappa Robin är lite mörkare❤.

 

 

Ägare till Robin och fotograf till detta fina kort är Kerstin Andersson

Zunes utmaningar 2017

Då är det snart nytt år och jag har börjat att planera lite för nästa halvårets utmaningar och mål för Zune och mig. Vi kommer att göra en del roligheter med team Thor och då tänker jag utställning. Det jag har tänkt så här långt är:

17 /12-17     Jaktlydnad

31/12-17      Jaktlydnad

8/4-17        Inoff utställning i Ludvika (med team Thor)

22-23/4-17       Wt-kurs

6/5-17 -17            SKK utställning Lidköping (med team Thor)

8/7 -17            SKK officiell utställning Alfta (med team Thor)

Det jag även tänkt vi (Janne) ska hinna med nästa halvår med Zune är gå öppen klass i viltspår. Han har ju en 1 och det vore ju kul om vi fick till minst 1 till. Det blir nog även lite privat träningar om Sara Wester har tid och lust i apportering så vi håller i våran träning.

Jag har även som mål att försöka mig på en wt (C-prov) med Zune men får se först hur långt vi har kvar efter kursen i april.

Då har vi lite koll på läget för nästa halvår men det hinns nog med att både dra av och lägga på aktiviteter, jag vet ju ännu inte vad SSRK har för aktiviteter/kurser i Falun/Borlänge.

 

 

Goldwork Catch The Joy alias Zune

Han är så fin min Zune, kortet är taget när vi var vid Finngärdets Fäbodar 20160816.

Zune 2 år

Idag blir Zune två år och räknas nu som vuxen hund, men jag tror aldrig han blir vuxen han har så mycket bus och lek i sig så han blir nog unghund hela livet😀. Vad vi tycker om vårat bus, och kommer så väl ihåg när vi var och hämtade hem vår fina kille den 30 augusti 2014, och då var han bara 3 äpplen hög och väldigt liten jämfört med våra då stora grabbar Sven och River. Zune har verkligen glimten i ögat och har lätt att leka och busa både med andra hundar, människor och även egen lek med pipleksaker, bollar och pinnar.

Jag är så tacksam och glad att han kom hem till just oss, det är så svårt att beskriva men han är livet själv och så rolig att jobba med både när det gäller apportering, sök och spår och bara få ha med sig honom på promenader.

Den enda negativa om det nu är negativt för jag har ju mig själv att skylla är att han tycker väldigt mycket om mattes skor och har lyckats bita sönder x innesulor åt mig. Jag får bli lite bättre på att ställa undan dem jag inte vill att han ska nå men ibland går det fort och vips en sko till🤪.

De mål vi har haft under dessa två år är att ha kul och lära oss nya saker och det har vi gjort tycker jag, vi har åkt på utställningar och lärt oss hur man ska stå och och föra sig lite snyggt, gått på kurser både i viltspår med husse (gått anslagsprov) och börjat på apporteringskurser och jaktlydnad som vi tycker är extra roligt både jag och Zune. Har ett litet mål att det skulle vara så kul att få starta ett WT nybörjar prov inom ett år så vi får se hur långt vi kommer till nästa vår.. Janne ska försöka starta Zune i viltspår öppenklass, så vi tränar för fullt nu för att lära oss allt vi måste. Det är dock lite tråkigt att det inte finns någon som kan hjälpa Janne och Zune på plats, utan vi lägger själva spår åt Zune i förhoppning att vi gör rätt. Vi har som tur är min syster Malin som hjälper oss med idéer och tips och vi suger åt oss allt men det hade varit bra om någon lagt ett öppenklass och gått med Janne och Zune och handlett dem lite vad som är bra och mindre bra.  Men det blir som det blir och han är bäst ändå❤.

 

Min planering för 2016 aktiviteter med Zunebus

Då är det snart nytt år och har gjort en liten planering för 2016 hundaktivteter, det som är på gång är under vinter/våren är:

1. 17 Januari Lydnadskurs med Sara Wester i Smedjebacken

2. 24 Januari Utställning i Kumla SSRK

3. 7 Februari Lydnadskurs med Sara Wester i Smedjebacken

4. I slutet på Mars börjar kursen i Introduktion i apportering med SSRK som arrangör och det är Sara Wester som håller i den. Kursen är på 6 tillfällen.

5. 16 juli utställning i Gävle

 

 

Fyller på denna planering när jag vet mer hur  våren/sommaren ser ut, ska boka in lite med min syster Malin och hennes flat Nisse så vi måste få till lite tid och se vad vi ska hitta på för kul❤.

 

Rasdata Golden Retriever

Var in på Rasdatabasen för Golden Retriever och de hade nu uppdaterat sin sida och så här ser det nu ut på Zunes CV. Kul att han har varit ute och visat upp sig hur duktig och fin han är, min lilla sötnöt❤.

 

 

 

   

GOLDWORK CATCH THE JOY

Reg.nr/Reg.no SE42750/2014 Kön/Sex hane/dog Födelsedatum/Born 2014-07-06 Färg/Colour golden/golden Inavelsgrad/Inbreeding              0.4% (   5 gen.,    63 av    63 hundar finns)
Efter/Sire SE U(U)CH NO UCH  Rossmix Eye Catcher SE39859/2012   2012-06-11   golden     
Undan/Dam Goldwork Lili Marleen SE22177/2010   2010-02-10   golden     
Stamtavla / Pedigree

<width="100%" align="CENTER" size="5">

VETERINÄRRESULTAT / VETERINARY RESULTS
2014-07-24 GR_PRA1 hereditärt fri
2014-07-24 GR_PRAII hereditärt fri
2015-09-22 HD grad B
2015-09-22 ED grad 2

<width="100%" align="CENTER" size="5">

UTSTÄLLNING / SHOWS
2015-06-13 VG junkl 3 junkk - SKK Avesta, Fagerström Rune
2015-07-04 Exc junkl 2 junkk - SKK Alfta Forspark, Johansson Theres
2015-09-13 Exc junkl 4 junkk - SKK Högbo Bruk, Stepinski Andrzej

<width="100%" align="CENTER" size="5">

VILTSPÅRPROV / TRACKING TESTS
2015-09-09 Godkänd anl kl - SSRK Inom Avd, Nilsson Gustaf

 

 

Höst 2015

Nu är Zune snart 15 månader, tiden går riktigt fort min lilla sötnöt🙂. Vi har nu startat jaktlydnadskursen för Sara Wester och vi är 4 stycken som går kursen, och den är verkligen jätte bra och inspirerande, känns som vi lär oss massa nytt.

Zune har även varit och höft och armbågsröntgat sig vid Ludvika djurklinik och resultatet var inte riktigt vad jag hade hoppats på. Se nedan. Höfterna var helt normala, men är lite orolig hur armbågarna kommer att påverka honom i framtiden, när han fick ED grad 2. Hoppas verkligen att det inte kommer visa någon smärta eller hälta i framtiden, men måste nog läsa på lite och prata med någon opartisk vetrinär och ev röntga om honom om ett år. Zune har i alla fall inte visat att han har haft ont under sina 15 månader utan verkligen busat och farit fram i skog och mark, vilket är ett bra tecken. Man han är i alla fall världens finaste och bästaste bus, det är bara det att jag inte vill att han ska få ont när han jobbar och busar med andra hundar, för vi har ju lite planer jag, Janne och Zune😀.

2015-09-22 Ludvikakliniken AB ED grad 2                                                                 
2015-09-22 Ludvikakliniken AB HD grad B                                                                 
2014-07-24   GR_PRAII, hereditärt fri                                                  
2014-07-24   GR_PRA1, hereditärt fri                                                   

Zune ett år

Zune har nu hunnit bli ett år och vad detta år har gått fort, känns som det bara var ett par månader  som vi hämtade hem vårt lilla bus. Vad jag gillar denna kille så charmig, busig och så full med energi. Vi har hunnit gå valpkurs, fortsättningen på valpkursen hos Med Marie, och nybörjarkurs i viltspår! I höst ska vi även gå en kurs i jaktlydnad med apporering och även försöka oss på anlagsprovett i viltspår, så vi håller i gång😄😄. Vi har även hunnit med lite utställningar, vilket har gått riktigt bra, och det är nog jag som ska ställa Zune det verkar bli bäst så, en riktig utmaning för mig kan jag ju säga, jag som blir så nervös vid bedömningar mm, går ju bra att träna men visa upp sig för domare😜😜. Han är så fin min Goldwork Catch the Joy❤️

Zune 9 månader

Nu har mitt lilla busfrö Zune blivit hela 11 månader och han går nu från valp till junior. Så stor och fin han har blivit, och så rolig att jobba med. Nästa helg ska vi åka på utställning i Ludvika så vi får se vad vi går för kritik, förra gången gick det så bra men i denna bedömningssport så vet man aldrig.... Jag tycker i alla fall att han är den finaste, jag och älsklingen ska åka till Tuna Hästberg och Kennel Goldwork för att trimma honom lite och det gör uppfödaren Siv allra bäst!!! Dusch och pälsvård börjar jag med på torsdag så han inte hinner bli alltför skitig innan lördag🙂. Så glad att vi har just Zune, han är så allert och pigg kille med bus i blicken, det är precis vad fam Johansson behöver så att vi inte blir för slappa.. 

Zune

Zunes riktiga namn är Goldwork Catch the Joy, och han är idag är 8 månader gammal. Vi köpte honom av Kennel Goldwork som drivs av Siv Höganäs Karlsson. Varför jag köpte valp från henne var att jag har stor tillit till hennes kunskap av avel och hundar, samt att jag ser varje gång jag kommit hem till henne att hon har sunda och friska hundar med bra psyke vilket är väldigt viktigt för mig. Det ska inte bara vara sälja valpar utan även känsla för det man gör. Blev extra glad när vi kom och hälsade på Zune för första gången och de hade köpt aircondition till valparna så att det inte skulle bli för varmt åt dem när det var som hetast i sommras. Jag har ju även känt Siv ett längre tag, i och med att River kommer från samma kennel, och River är ju den bästa och klokaste killen❤

Zune är en underbar liten kille som som ger mig mycket energi och glädje, han är även en riktigt cooling som jag tror blir väldigt rolig att jobba med framöver. 

Vi har tagit det ganska lugnt än med träning men fokuserat på att inkallning, stanna och gå bra i koppel ska sitta ordentligt vilket jag tycker han gör väldigt bra för att vara så ung som han är. Jag har lite tur för han gör nästan vad som helst för lite godis, och när han gör rätt så har han fått det😀.

Vår plan för vinter/vår 2015 är att gå grundkurs i lydnad för Med Marie, därefter blir det nog viltspårskurs vid SSRK, så att vi hinner med ett anlagsprov dennna vår🙂.  Jag ska även försöka ställa ut honom, och första tillfället blir nu redan 17 januari 2015 i Malung. 

Att tillägga är att Zune har en gudmor som heter Malin Edvardsson Blom som jag hoppas vi får stöd och råd av när det gäller träning och tävling framöver.😀